Werkwijze

In een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek kijken we naar jouw hulpvraag en maken we in samenspraak een therapie-traject op maat, dat past bij wat jij nodig hebt. Dit zijn veelal trajecten van 5 tot 10 sessies van 1,5 uur. Met 1 of 2 weken tussen de sessies.

Ik kijk en voel wat er bij jou past en overleg dat met jou. Naast ACT werk ik ook vanuit de basis van psychosynthese. Een methode die op een laagdrempelige manier kan zorgen voor persoonlijke verdieping en inzichten. Het gaat uit van de kwaliteiten die elk mens bezit.

Ik ben geschoold in een groot scala aan verschillende methoden, zoals o.a. ACT, Voice Dialogue, socratische gespreksvoering, oplossingsgericht coachen, gesprekstherapie, familieopstellingen, emotioneel lichaamswerk. Ook kan ik gebruik maken van creatieve vormen zoals tekenen en schilderen om het bewustzijn te vergroten. Maar ik zal ter allertijden afstemmen op jou en wat er bij jou en jouw hulpvraag aansluit.

Ik creƫer een veilige sfeer voor jou, zodat je in rust en vertrouwen therapie kunt volgen. Ik ben mild, compassievol en zonder oordeel. Maar kan ook direct en heel eerlijk zijn, op het moment dat dit helpend is voor je.

Regelmatig stem ik met je af hoe het gaat. Tijdens een therapietraject zijn er een aantal evaluatie momenten, waarin we terugblikken en vooruit kijken. In samenspraak kijken we dan wat er nog nodig is, wat goed gaat of wat anders kan.

De therapie is afgerond wanneer jij vindt dat je hulpvraag voldoende behandeld of opgelost is. Wanneer je het gevoel hebt het weer zelf aan te kunnen. Therapie bij AndereKijk is er altijd op gericht om jou (weer) in je eigen kracht te zetten. Zodat je met vertrouwen, in jezelf en het leven, verder kunt.