Voluit Leven

Voluit Leven is een training gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Mindfulness. Het is een wetenschappelijk onderbouwde methode die je helpt om meer uit het leven te halen, ondanks stress, angst, pijn of verdriet.

In deze training leer je hoe je meer aanwezig kunt zijn in het hier en nu, hoe je kunt accepteren wat je niet kunt veranderen en hoe je actie kunt ondernemen op basis van je waarden.

In deze training leer je ook:

  • Hoe je meer AANDACHT kunt hebben voor het moment
  • Hoe je minder kunt PIEKEREN en OORDELEN
  • Hoe je kunt omgaan met moeilijke EMOTIES en GEDACHTEN
  • Hoe je contact kunt maken met je ware ZELF
  • Hoe je kunt ontdekken wat echt BELANGRIJK is voor jou
  • Hoe je actie kunt ondernemen op basis van je WAARDEN

In een veilige en vertrouwde sfeer en in een klein groepsverband (4 á 5 deelnemers per groep), gaan we op reis en op weg naar een waarden-gericht leven.

In de training komen de volgende thema’s langs, en zoeken we indien gewenst de verdieping op.

Week 1 Wat wil ik van het leven?

Week 2 Ik ben er even niet – over vermijdingsstrategieën

Week 3 Gebruik NIET je verstand

Week 4 Hallo onzekerheid, welkom!

Week 5 Cognitieve defusie – Loskomen van de maalstroom van gedachten

Week 6 Waar ben ik met mijn aandacht? – Wie ben ik nu eigenlijk?

Week 7 Hoe wil ik voluit leven?

Week 8 Voluit leven: ervoor gaan

Week 9 Met vallen én opstaan, ervoor blijven gaan (terugkombijeenkomst)

De data en locatie van de volgende training zijn:

donderdagavond 19.30-21.30 uur op 25 januari, 1, 8 en 29 februari, 7, 21 maart, 4, 18 april 2024 en op 6 juni 2024 een terugkomdag

Locatie: Loogkruidstraat 2, 1313 JG Almere

De training bestaat uit een persoonlijk intake gesprek, 9 bijeenkomsten van 2 uur. Je krijgt ook het mooie boek ‘Voluit Leven’ en ingesproken meditaties en online oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan.

Jouw investering voor deze training is € 475.

Dit is inclusief een uitgebreide persoonlijke intake, het boek, ingesproken meditaties en oefeningen, koffie, thee… en een hele bijzondere reis die jouw leven zal verrijken.


“Ik had het in eerste instantie niet verwacht, maar de voluit leven training heeft mijn leven echt veranderd! Ik kan veel beter bij mezelf blijven, ook bij de moeilijke situaties in mijn leven”.

“De Voluit Leven training bij Myriam heeft mij geholpen om veel meer compassie te voelen voor mezelf”.

“De training heeft me een andere omgang met mijn gedachten wereld gegeven. Het was echt een eyeopener”.

“Ik had nog nooit gemediteerd, want ik dacht altijd dat ik daar te onrustig voor was. Myriams meditatielessen zijn zo laagdrempelig en toegankelijk, dat ik nu, tot mijn eigen verbazing, kan mediteren en er zelfs rustig bij word. Juist omdat ik leerde dat het niet rustig moet zijn, maar dat je ‘gewoon’ mag zijn met wat er is. Ook als dat onrust is. En gek genoeg, gaf deze erkenning juist rust”.

“Myriam heeft een heel prettige manier van begeleiden. Ze geeft heldere uitleg en is heel aanwezig. Ik voelde me gezien”.

“In de voluit leven training ontstaat een hele fijne sfeer met echte diepgang. Wat je in het “gewone leven” niet zo snel meemaakt”.

“Ik vond het heel fijn en bijzonder hoe Myriam me af en toe bij dingen stil liet staan en me bewust maakte van patronen. Op een hele zachte manier.
Ik vond de verhelderende woorden die Myriam ons heeft meegegeven erg waardevol”.