Over Myriam

Mijn naam is Myriam Kroon- van Brussel. Ik ben trainer, coach, counselor en psychosociaal therapeut. Ik heb ruime ervaring in de hulpverlening en sinds 2014 doe ik dat als zelfstandig ondernemer in mijn eigen praktijk AndereKijk.

In mijn werk als coach en therapeut kijk en voel ik wat er passend is bij de cliënt.

Ik ben geschoold in een groot scala aan methoden, zoals o.a. ACT, Voice Dialogue, socratische gespreksvoering, oplossingsgericht coachen, gesprekstherapie, familieopstellingen, emotioneel lichaamswerk, mindfulness. Ook kan ik gebruik maken van creatieve vormen zoals tekenen en schilderen om het bewustzijn te vergroten. Daarnaast werk ik vanuit het gedachtengoed van psychosynthese. Een methode die op een laagdrempelige manier kan zorgen voor persoonlijke verdieping en inzichten. Het gaat uit van de kwaliteiten die elk mens bezit.

Voor mijn cliënten creëer ik een veilige sfeer, zodat zij in rust en vertrouwen coaching of therapie kunnen volgen. Ik ben mild, compassievol en zonder oordeel. Maar kan ook direct en heel eerlijk zijn, op het moment dat dit helpend is.

Sinds ik in 2009 de kracht van mindfulness leerde kennen, is het een onderdeel van mijn leven geworden. Echt in het moment kunnen leven, mijn eigen binnenwereld kunnen observeren en bewust in het leven staan. Het gaf mij ook de steun om te leren omgaan met chronische pijn.
De vriendelijke en milde manier van naar de wereld en mensen kijken past bij mij.
Toen ik vond dat ik mindfulness zelf voldoende doorleefde, ben ik de opleiding gaan doen tot mindfulness-trainer om het mooie gedachtegoed en de vaardigheden te kunnen delen met andere mensen. Vanaf 2017 geef ik Mindfulness trainingen. Ook geef ik op individuele basis cursussen aan mensen die behoefte hebben aan meer bewustzijn, rust en ademruimte in hun leven. Sinds 2022 geef ik ook trainingen gebaseerd op ACT, zoals de training “Voluit Leven”.

Naast mijn werk, ben ik ook echtgenote van Jeroen en moeder van Sarah en Milan. Ik hou heel erg veel van reizen, andere landen ontdekken en nieuwe culturen leren kennen. Ik ben een groot muziekliefhebber, hou van boeken en doe aan hardlopen en pilates. Ik heb, samen met mijn kinderen, een moestuin. Ik vind het leuk om te koken, het liefst met de verse groenten uit onze eigen tuin. En ik breng mijn tijd graag door met vrienden en familie.  

Zowel als coach, trainer en therapeut reis ik een tijdje met je mee, op weg naar een betekenisvol leven. Waarin jij weer de regie krijgt over jouw eigen leven en je kunt handelen naar jouw waarden.