Over mij

Autisme begeleider

Mijn naam is Myriam Kroon- van Brussel. Ik heb de HBO opleiding social work gevolgd in Utrecht en ondertussen ben ik bijna 20 jaar werkzaam in de hulpverlening met mensen met autisme. Eerst als groepsbegeleider, later als autisme consulent bij stichting MEE en sinds 2014 als zelfstandig ondernemer. Ik heb werkervaring met zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Ik heb mij voornamelijk gespecialiseerd in autisme en hoogbegaafdheid.

Ik ben begaan met mensen en nieuwsgierig naar hoe anderen de wereld zien en beleven. Mensen met autisme denken anders. Ze beleven de wereld anders. Door mijn expertise en ruime ervaring op het gebied van autisme kan ik een brug slaan van de autistische wereld naar de niet-autistische wereld.

Mindfulness trainer

Sinds ik in 2009 de kracht van mindfulness leerde kennen, is het een onderdeel van mijn leven geworden. Echt in het moment kunnen leven, mijn eigen binnenwereld kunnen observeren en bewust in het leven staan. Het gaf mij ook de steun om te leren omgaan met chronische pijn.
De vriendelijke en milde manier van naar de wereld en mensen kijken past bij mij.
Toen ik vond dat ik mindfulness zelf voldoende doorleefde, ben ik de opleiding gaan doen tot mindfulness-trainer om het mooie gedachtegoed en de vaardigheden te kunnen delen met andere mensen.
Vanaf 2017 geef ik Mindfulness trainingen. Ook geef ik op individuele basis cursussen aan mensen die behoefte hebben aan meer bewustzijn, rust en ademruimte in hun leven.

Therapeut

Ik blijf me graag ontwikkelen en zoek de uitdagingen op om mijn vak steeds beter en op een dieper niveau uit te kunnen voeren. Daarom volg ik naast mijn werk ook de Post HBO opleiding tot psychosociaal ACT therapeut.

En nog meer…

Naast mijn werk, ben ik ook echtgenote van Jeroen en moeder van Sarah en Milan. Ik hou erg van reizen, andere landen ontdekken en nieuwe culturen leren kennen. Ik ben een groot muziekliefhebber, hou van boeken en doe aan hardlopen en pilates. Ik heb, samen met mijn kinderen, een moestuin. Ik vind het leuk om te koken, het liefst met de verse groenten uit onze eigen tuin. En ik breng mijn tijd graag door met vrienden en familie.

Zowel als coach, trainer en therapeut (i.o.) reis ik een tijdje met je mee, op weg naar een betekenisvol leven. Waarin jij weer de regie krijgt over jouw eigen leven en je kunt handelen naar jouw waarden.