Hoe?

Bij AndereKijk kunnen mensen met autisme, AD(H)D en hun naasten, terecht voor ondersteuning, begeleiding, coaching in levensvraagstukken die op hun pad komen.

AndereKijk is laagdrempelig. Dit betekent dat je zonder een verwijsbrief terecht kunt. Ik bied langdurige trajecten aan. Maar met korte vragen die met een paar afspraken al beantwoord zijn kun je ook terecht.

AndereKijk kent geen vastliggende methodieken, ik pas het coachingsstraject of de begeleiding aan op wat bij jou past en voor jou werkt. De focus is altijd op de vaardigheden en kwaliteiten waar je al over beschikt. Die kun je inzetten om aan knelpunten te werken die al dan niet samen hangen met autisme.

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan ik je vertellen wat ik voor je kan betekenen.

Indien gewenst kunnen we vervolgens een intakegesprek plannen waarbij ik je help om jouw hulp of coaching vraag te formuleren. We bespreken wat er nodig is en hoe je dit kunt bereiken. Na dit gesprek kan er een inschatting gemaakt worden hoeveel gesprekken er nodig zijn.

Evaluatie is een vast onderdeel van de hulpverlening. We zullen dus regelmatig bespreken hoe het gaat en of verdere coaching, begeleiding of behandeling nog nodig of gewenst is.

Goede hulpverlening aangepast op jou en jouw manier van denken is essentieel en staat bij mij centraal. Ieder mens is uniek en volgt een eigen pad.

Verder kun je ervan op aan dat de inhoud van de coaching vertrouwelijk is. Ik zal met aandacht naar je luisteren zonder te oordelen.